• višegodišnje iskustvo
  • stručni kadar
  • mobilne ekipe, koje izlaze na lice mesta
  • fleksibilnost
  • garancija kvaliteta izvedenih radova

S obzirom na strukturu našeg mašinskog parka i raznoliko iskustvo u pripremi površina i nanošenja sistema AKZ u mašinskom i građevinskom sektoru širom industrije i na infrastrukturnim objektima u Srbiji šaljemo vam opštu ponudu u kojoj predstavljamo različite mogućnosti rada sa našom opremom.

Mogućnosti rada opremom u metalskom sektoru:

Suvo peskiranje sitnim abrazivom 1850m2 aluminijumskog bazena i antikoroziona zaštita dvokomponentnim epoksidnim sistemom u zahtevanoj nijansi.


Vlažno - mokro peskiranje sitnim kvarcnim peskom uz upotrebu izuzetno male količine vode koja smanjuje prašinu i koja svojom nestišljivošću dodatno fino skida površinski sloj građevinskih materijala i ispira razne vrste soli i druge supstance koje su penetrirale dublje od površinskog sloja u strukturu materijala (betona, opeke, metala, drveta, kamena...).

Vlažno peskiranje i AKZ industrijskih dimnjaka termo-otpornim premazom:
Naša oprema koristi male količine abraziva i vode (par desetina litara po satu rada za razliku od sistema pod visokim pritiskom koji imaju potrošnju vode i preko 1500 litara po radnom satu) i pod kontrolisanim uslovima (radni pritisak između 3 i 4 bara) možemo obraditi površinu do nivoa kvaliteta kojeg vi zahtevate uz mogućnost brze promene parametara na licu mesta, zavisno od različitog stanja površine koju tretiramo.

Novi beton sa različitom hrapavošću prema tehnološkom zahtevu na istom temeljnom bloku.

Stari beton, čišćenje površine metodom mokrog peskiranja, skidanje naslaga gareži i plesni bez dodatnog ogrubljivanja.

Dubinsko otvaranje – demoliranje masivnog betonskog bloka sa 8 bara pritiska metodom mokrog peskiranja

Površina betona pre i posle postupka. Uklanjanje viška betona ili ogoljavanje armature u svrhu ispitivanja, metodom bez vibracija koje mogu prouzokovati širenje dubinskih pukotina..

Priprema betonske površine za ispitivanje pukotina koje su slabo uočljive ispod glatke cementne košuljice ili za nanošenje hidroizolacionog sloja.

Izgled stare cigle pre i posle peskiranja suvim postupkom uz upotrebu sitnog abraziva i niskog pritiska.


Uklanjanje maltera sa stare cigle peskiranjem suvim ledom, je peskiranje suvim ledom koje je potpuno neabrazivna metoda koja ne generiše nikakav dodatni otpad i koja ostavlja površinu potpuno suvom posle rada. Prašina koja se stvara potiče od čestica usitnjenog materijala koji se uklanja sa osnovne površine.

Uklanjanje grafita sa kamenog zida peskiranjem suvim ledom uz istovremeno korišćenje male količine abraziva (15kg po satu rada). Površina se kontrolisano ogrubljuje, zavisno od veličine zrna korišćenog abraziva, pritiska izlaznog mlaza, ugla delovanja i vremena dejstva na tretiranu površinu. Izuzetan metod koji zadovoljava visoke standarde i veoma rigorozne uslove u pojedinim sredinama.